Meld je aan voor de Managementondersteuners Podcast

Wil je automatisch een seintje van onze nieuwste podcasts? Meld je hieronder aan bij het programma dat jij graag gebruikt.


 

Of beluister hier alle afleveringen:

Chris Zegers is een genie in kansen creëren en denken in mogelijkheden. Aan de hand van zijn verre reizen en de bijzondere onbekende culturen neemt hij jou in deze podcast mee in ‘de kunst van het leven’. Met een open blik en mindset gaat er zowel privé als in het werk een wereld voor je open.

Esther Vergeer is één van de grootste Nederlandse sporters aller tijden: dé rolstoeltennisster die dertien jaar op rij de nummer één van de wereld was en tegenwoordig Chef de Mission van de paralympische ploeg. In deze podcast deelt Esther o.a. hoe haar persoonlijke ervaring haar kijk op het verleggen van grenzen in zowel sport als het dagelijkse leven beïnvloed.

Vrouwen gedragen zich anders dan mannen op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek. Zo maken vrouwen zich gemiddeld vaker kleiner dan mannen, bluffen mannen gemiddeld vaker dan vrouwen én hebben vrouwen op het werk het vaker koud dan mannen.

Thijs is psycholoog, bestseller auteur en expert op het gebied van stress en burn-out. Tijdens het Nationaal Secretaresse Congres 2024 heeft hij een lezing gegeven over ‘Meer geluk en minder stress op je werk.’ In deze podcast vertelt hij hier meer over.

Helen Monument heeft meer dan 30 jaar ervaring als managementassistent. Op het Nationaal Secretaresse Congres gaf ze een lezing over de 'Global Skills Matrix'. Wat betekent dit voor de assistant? Deelneemster Jacqueline deelt haar bevindingen.

Elise Schaap is niet meer weg te denken uit het Nederlandse televisiebeeld en dankzij het succes van de Netflix-hit Undercover, zelfs tot ver buiten de landsgrenzen. In deze podcasts praten we graag even na over haar lezing tijdens het Nationaal Secretaresse Congres 2023.

Tijdens het Nationaal Secretaresse Congres 2023 deelt deelneemster Miranda haar bevindingen over de lezing van Patrick van Veen: hoe versterk je je werkrelaties?

We gaan in gesprek met trainer en coach Sicco de Ree, gespecialiseerd in de toekomst van werk. Aan tafel sluit ook managementassistent Monique Biemans aan: wat zijn de kansen en bedreigingen in haar vak? Waar ligt de toegevoegde waarde van de assistant naast technologie en automatisering? Daarover meer in deze podcast.


 

In deze aflevering van de Management Ondersteuners Podcast legt coach en psycholoog Miek Crouzen je de basisbeginselen van coaching uit en hoe je dit kunt toepassen op jezelf. Managementassistent Monique Biemans vertelt hoe dit in haar werk terugkomt.

Opleidings- en congresmanager Luka Mans en adviseur Marjan Muller bieden in deze podcast een kijkje in de keuken bij Secretary Management Institute. Hoe helpen ze de managementassistent zich te ontwikkelen en wat maakt hun werk zo leuk?

Trainer/facilitator Chantelle de Ruijter en managementassistent Monique Biemans gaan in gesprek over hybride werken. Waar staat jouw organisatie en waar willen ze naartoe? Wat is jouw rol als assistant in de ontwikkeling naar (meer) hybride werken? Daarover meer in deze podcast.

Persoonlijk leiderschap begint bij wat je écht wilt. Het is voor iedereen, dus ook voor de managementassistent. Klinkt goed? Dan heb je – naast kennis en kunde – vooral inzicht in jezelf nodig; hoe je dingen wel of niet doet. In deze podcast geeft docent Astrid Kies je tips en tegeltjeswijsheden om aan de slag te gaan met persoonlijk leiderschap.


 

Je professionele identiteit ontwikkelen en verzilveren? Leer uilen! Oftewel: pas de eigenschappen van de uil toe in de politieke dierentuin. Zeg eens: ‘ik zit op mijn tak en doe even niets’. Of: ‘ik heb nog niet genoeg te zien om er iets van te kunnen vinden, dus ik kijk nog even verder’. Titia Huisman, docent van de opleidingen Hoger Management Support en Senior Management Assistent, legt in deze podcast het belang van uilen uit.

Lean Six Sigma helpt jou deze zaken inzichtelijker te maken en bewustwording te creëren. Bij jezelf, maar ook bij de mensen om je heen. We gaan in gesprek met Paul van Schaik, Lean Six Sigma trainer en docent van de cursus Lean werken voor de management assistent. Beluister de podcast en hoor welke tips hij voor jou in petto heeft.

Beluister deze podcast, waar Sicco met tips strooit voor jou als secretaresse. Het vak verandert en specialisatie is key, dat is zijn boodschap. Niet dat je nu bioloog moet worden. Wel is het slim om na te denken over jouw competenties: mensgerichtheid nog beter maken, bijvoorbeeld. In projecten is die coachende rol straks heel belangrijk. En zo zijn er nog diverse specialisaties te vinden. Luister naar zijn verhaal.

Hoe weet je of je de juiste aansluiting te pakken hebt? Hoe overtuig je de ander? Waar begin je? De antwoorden op deze vragen, hoor je in deze podcast. En, volgens Joël Mooij – expert in overtuigen en beïnvloeden – kan iedereen overtuigingstechnieken leren. Simpelweg omdat we het allemaal onbewust al doen…


 

Te veel of juist te weinig opschrijven tijdens een vergadering; het is één van de grootste notuleer-valkuilen. Met een goede voorbereiding weet je precies waar je op moet letten en… wat je weg kunt laten.

We gaan in gesprek met Elisa Schipper over de POWER-methode. Elisa Schipper is coach vernieuwend denken en ontwikkelde de POWER-methode. Daarmee laat ze je zien hoe je (weer) met energie naar je werk kan, en tegelijkertijd met volle energie naar huis gaat.

Veel organisaties transformeren langzaam van een klassieke hiërarchische organisatie naar een netwerkorganisatie. We gaan in gesprek met Gerard Duursma – transformer – over jouw secretaresserol die mee verandert: hoe blijf jij dat kloppende hart in jouw organisatie?

Sociale technologie is een nieuwe manier van denken en werken: het heft oude (geografische en hiërarchische) grenzen op. Heb jij bijvoorbeeld een digitale voetafdruk? We gaan in gesprek met Isabel de Clercq – Sparkle Architect, Fire Starter en auteur – over Working Out Loud en social technologies: wat zijn de kansen hiervan voor jou als secretaresse?


 

Iedereen heeft een belangrijke rol in security, dat is niet alleen de IT-afdeling. We krijgen handige tips van ethisch hacker Patrick – Cyber Security Specialist – over veilig werken: hoe bescherm je jezelf en je organisatie tegen digitale aanvallen?

We gaan in gesprek met Sander Hoogendoorn – agile coach en auteur – over agile werken, scrum en Getting Things Done: hoe werk je als assistant effectiever hiermee? ‘Wat is voor mij NU belangrijk’?

We gaan in gesprek met Anke Horstman – oprichter van Techgirl.nl (Nederlands grootste tech blog voor vrouwen) – over werken in de cloud: wat is dat precies en wat kan ik ermee als secretaresse? Anke geeft allerlei tips voor jouw praktijk als secretaresse.

We gaan in gesprek met Jarno Duursma – trendwatcher digitale technologie en auteur – over de enorme impact van kunstmatige intelligentie op het secretaresse vak. Hoe ziet jouw digitale toekomst eruit en van welke mogelijkheden kun jij gebruiken maken in je werk? Beluister de podcast met Jarno over de kansen en bedreigingen van Kunstmatige Intelligentie voor jouw vak.