Opleiding Psychologie voor de managementassistent

HBO-niveau SMI Diploma 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
8 april 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Doorbreek gewoontepatronen vanuit zelfvertrouwen

 • Functioneer zakelijk beter door 5 future proof competenties
 • Werk met meer professionaliteit en plezier: straal dit ook uit
 • Heb meer invloed, kom krachtig over en creëer de juiste sfeer in gesprekken
 • Vergroot het inzicht in jezelf vanuit de psychologische theorieën
 • Volg deze opleiding op maandag of dinsdag
Een spiegel voor jezelf

"Geweldige opleiding. Echt een aanrader voor iedereen die ervoor open staat. Het is een spiegel voor jezelf, maar dit in de positieve zin! Deskundige trainster: kritisch, zonder oordeel. De kleine groep maakt het ook mogelijk dat er persoonlijke aandacht is."

Functioneer zakelijk beter door 5 competenties

 1. Groei door zelfkennis
 2. Weet wat je wilt en kunt door zelfontwikkeling
 3. Ga beter om met lastige situaties door flexibel reageren
 4. Werk beter samen met verschillende personen
 5. Doorbreek gewoontes door zelfsturing

Je leert de ander én jezelf beter kennen. Je schat situaties beter in waardoor je direct komt met de oplossing. Je werkt met veel zelfvertrouwen en dat straal je uit! Je oefent jouw functie met meer plezier en professionaliteit uit.

 

Resultaat na deze opleiding

• Je geeft op een goede manier feedback
• Je past vier interactiepatronen toe, met succes
• Je weet de juiste sfeer te creëren in gesprekken
• Je gaat gesprekken aan zonder het zenuwachtige gevoel
• Je hebt meer invloed en komt krachtig over

Tijdens de opleiding wordt je een spiegel voorgehouden en dat kan best confronterend zijn. Het geeft vooral heel veel inzichten. Hoe meer je je open durft te stellen des te meer effect heeft de opleiding op jouw ontwikkeling. De dagen zijn intensief, dynamisch, interactief en erg leerzaam. Je staat versteld van het resultaat!

 

Trainer Manon Bongers houdt je respectvol een spiegel voor

Manon Bongers behoort tot de toptrainers van Nederland op het gebied van ‘Management en persoonlijke groei’. Haar focus: bewustzijn van je eigen en andermans persoonlijkheid om de effectiviteit van denken, voelen en handelen te vergroten. Manon is door meer dan 200 managementassistentes gewaardeerd met een 8,6. Maak kennis met topdocent Manon Bongers: Word productiever door… rust

Tijdens de opleiding houdt zij je op levendige en doortastende wijze een spiegel voor. Manon behandelt op een interactieve manier de theorie afgewisseld met ervaringsoefeningen. Ze geeft je suggesties en adviezen om jouw functie met nog meer professionaliteit en plezier uit te oefenen. Om persoonlijk te kunnen werken is er een maximum van 14 personen voor de opleiding.

 

Is deze opleiding psychologie iets voor jou?

Deze opleiding is ontwikkeld voor managementassistenten die over minimaal 5 jaar werkervaring en een HBO werk- en denkniveau beschikken. Je wilt weten hoe je overkomt op anderen en leren hoe je situaties en mensen kunt beïnvloeden en sturen. Je wilt de communicatie en samenwerking met anderen optimaliseren. Je staat steviger in jouw schoenen na afloop.

Door een intakeformulier verhelder je jouw ontwikkelvragen en leerdoelen en wordt de opleiding afgestemd op jou als persoon en jouw praktijksituatie.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van deze keuze? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur, Marjan Muller, telefoon: 040-2 974 947 of e-mail: opleidingsadvies@secretary.nl. Marjan geeft je graag persoonlijk advies!

 

Inclusief diploma en studiepunten voor het SMI Degree

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van deze opleiding het diploma Psychologie voor de Managementassistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Cadeau voor iedere deelnemer

Bij deelnamen aan de opleiding Psychologie voor de managementassistent ontvang je nu gratis het boek Dealen met je baas. Dit boek helpt je jouw werkrelaties te versterken door meer inzicht in jezelf, in je leidinggevende en in je collega's te krijgen. Het boek is geschreven door de docent Manon Bongers.

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Programma van deze opleiding Psychologie

Iedere dag start om 9.30 uur (ontvangst 9.00 uur) en eindigt om 17.00 uur.

Jouw docent

img-Manon Bongers

Manon Bongers

Manon is expert op het gebied van gedrag van mensen in organisaties. Ze is trainer, coach, therapeut en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, de bestseller ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Manon is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is ze eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners.

Manon begeleidt individuele personen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën legt ze processen en patronen bloot. De positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad; de talenten en kwaliteiten van mensen vormen, samen met het doorbreken van storende ingesleten gedragspatronen, het uitgangspunt. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt Manon met intervisie, tussentijdse opdrachten en feedback.

Algemene informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht. Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

 

Maak een keuze: volg de opleiding op maandag of dinsdag
 

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030 - 2340088

 

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 8 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 22 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 6 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 27 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 5 10 juni 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030 - 2340088

 

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 9 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 23 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 7 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 21 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 5 4 juni 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4299,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Psychologie voor de managementassistent levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat deelnemers vinden van de opleiding Psychologie
 

Caroline Felkers, Managementassistente, Bestuursbureau ABP
‘Deze opleiding kwam voor mij op het juiste moment. De zorgvuldige en deskundige begeleiding van Manon Bongers bij de individuele- en groepsopdrachten zijn zeer waardevol. Ook wordt de theorie duidelijk en rustig uitgelegd. Het heeft mij echt geholpen om met mezelf aan de slag te gaan. De verfrissende opdrachten laten je eerlijk naar jezelf kijken en hebben mij veel meer inzicht gegeven. Vanaf hier verder groeien vind ik een mooie nieuwe uitdaging voor 2022. DANK JE WEL!’

Margriet Doornbos, Management Assistente Cluster Energie, Facilitair Bedrijf, Hanzehogeschool Groningen
'Manon is een toegankelijke trainer met veel inzicht in de materie. Verschillende psychologische invalshoeken vertaalt ze naar herkenbare werksituaties. Vanuit haar innerlijke kracht is ze in staat om snel een veilige leeromgeving te creëren om van daaruit naar het gedrag van jezelf en de ander te kijken. Tijdens de opleiding vielen voor mij de kwartjes eindelijk op zijn plek. Hierdoor voel ik mij zekerder en durf ik situaties beter aan te gaan. Het is het leren vertrouwen op mijn eigen kracht en kunde en deze gebruiken in de praktijk. Ik raad deze opleiding van harte aan. De opleiding is waardevol voor iedere Management Assistent of Teamcoördinator die net als ik volledig in zijn of haar kracht wil komen te staan.' 

Jeanette Balvers - Directiesecretaresse BOIP (Benelux Office for Intellectual Property)
'Tijdens de opleiding leer je met behulp van psychologische concepten naar je eigen handelen te kijken. Waarom doe je iets en kan het ook anders? Je krijgt feedback van je medecursisten en Manon Bongers. Ze leert je onder andere om de controle los te laten, wat heel moeilijk is voor mij. Tijdens de opleiding gebruikt ze haar boek ‘Dealen met je baas’. Vol met anekdotes en tips over (samen)werken op kantoor. Dit boek is voor een ieder die op kantoor werkt interessant. Als je jezelf beter wilt leren kennen en wilt ‘groeien’, raad ik deze opleiding ten zeerste aan.'
 


 

 • 'Zeer leerzame opleiding. Heeft me behoorlijk aan het denken gezet en ook inzicht gegeven in mijn eigen handelen. Mede door ook te oefenen met praktijksituaties. Manon geeft positieve feedback, dat heb ik als zeer prettig ervaren. De eerste twee bijeenkomsten via Zoom gevolgd, de laatste drie 'live' en dat vond ik zelf erg fijn. Bedankt voor alles!'
   
 • 'Ik wist niet goed wat te verwachten, maar ik ben zeer blij dat ik deze opleiding heb gedaan. Ik heb zeer veel geleerd en ben tot enorm veel inzichten gekomen die ik stapsgewijs zal gaan uitwerken en uitvoeren. Ik vond in deze corona tijd het e.e.a. zeer goed opgepakt om de opleiding dan ook online te kunnen volgen! Blij dat ik dit heb gedaan. Manon; dank je wel hiervoor!'
   
 • 'Zeer zinvolle opleiding, met hele nieuwe perspectieven en inzichten voor mij; dat je zaken ook anders kunt aanpakken. Daar had ik eigenlijk nooit aan gedacht.'
   
 • 'Tijdens deze training heb ik Manon leren kennen als een professional. Ze houdt een spiegel voor en geeft feedback op een constructieve manier. Ik heb nog nooit zoveel over mezelf nagedacht, over mezelf geleerd en mezelf leren kennen. Het was niet altijd even makkelijk maar ik ben er sterker uitgekomen en heb veel inzicht gekregen in het gedrag van mezelf, maar ook van de mensen om mij heen, zowel privé als op het werk. Een grande merci, ik ga hier nog vaak aan terugdenken en het boek “dealen met je baas” ligt binnen handbereik, een mooi naslagwerk. Manon nogmaals dank en ik ga de trainingen missen. Het was een zeer leerzame periode.'
   
 • 'De opleiding heeft mij veel opgeleverd, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. De theorie was veelzijdig, op de laatste dag viel alles op zijn plaats. De trainer Manon Bongers is zowel professioneel als persoonlijk, waardoor de deelnemers zich uitgenodigd voelden om ervaringen te delen wat heel waardevol was voor de opleiding.'
   
 • 'Blanco begonnen aan de opleiding. Zeer fijne docent Manon Bongers, locatie prima te bereiken de faciliteiten waren zeer goed. Ik heb veel uit de opleiding gehaald en hoop er nog lang voordeel van te hebben. Ik kan het iedereen aanraden die wat meer over zichzelf en zijn collega's te weten wilt komen. Op sommige onderdelen een echte eye opener.'
   
 • 'Ik ben een groot fan geworden van Manon. Zij is een uiterst professionele trainer die feilloos je blinde vlekken kan laten zien en dat op een zeer respectvolle manier doet. Ze is heel authentiek, heeft heel veel kennis en ervaring en is een hele fijne persoonlijkheid. Ze is echt retegoed!'
   
 • 'Ik vond de opleiding inspirerend, het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en mijn verwachtingen zowel qua inhoud, niveau en begeleiding overtroffen. Doordat je vijf dagen intensief met elkaar aan het werk gaat, onder zeer deskundige begeleiding, heeft het veel meer kans te landen dan wanneer je een eendaagse opleiding volgt. Er is veel aan de orde geweest en de behandelde onderwerpen sloten goed op elkaar aan. Het heeft me van begin tot eind geboeid en ik ga er graag verder mee aan de slag het geleerde in te bedden in mijn denken en handelen. Ik heb de opleiding echt ervaren als een cadeautje.'
   
 • 'Geweldige opleiding. Zeer leerzaam! Echt een aanrader voor iedereen die ervoor open staat. Het is een spiegel voor jezelf, maar dit in de positieve zin! Deskundige trainster- die weet waarover ze spreekt. Kritisch, zonder oordeel. De kleine groep maakt het ook mogelijk dat er veel persoonlijke aandacht is. Doen!'
   
 • 'Zeer positieve ervaring. Opleiding is echt een aanrader. Trainer zeer deskundig. Zeer goede verhouding tussen theorie en praktijk. Zeer leerzaam en toepasbaar. Locatie zeer goed bereikbaar, lunches etc. goed verzorgd. Leeromgeving zeer gebruiksvriendelijk.'

 


 

Lees ook de uitgebreide leerervaring van deelnemer Carla Holtus:
'Mijn baas vindt mij heel erg veranderd. Ik was eerst wat explosiever en ben nu een stuk rustiger. Ik sta meer open voor discussies. Daardoor komen mensen eerder naar je toe en ben je een stuk toegankelijker. En dit versterkt merkbaar de werkrelaties.' 

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
8 april 2024
Prijs:
€ 4299,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9