Post-bachelor Management Assistant

HBO+ SMI Diploma 12 studiepunten
Type:
Opleiding
Startdatum:
15 januari 2025
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Hét fundament voor jezelf en je organisatie, met erkend diploma van Fontys

 • ↓ Download het gratis eBook 'De assistant als strategisch sparringpartner' ↓
 • Word strategisch sparringpartner dankzij inzicht in je organisatie en zelfontwikkeling
 • Je managers en organisatie profiteren direct van jouw inzichten en adviesplan
 • Tip: meld je aan voor de gratis online voorlichting op 1 oktober van 14.00 tot 15.00 uur
 • Bedrijfskundig | Persoonlijk | Inspirerend
Investering meer dan waard

"Het is ongelooflijk wat er in een jaar met je gebeurt. Niet alleen in het opdoen van kennis, maar ook het vergroten van je zelfvertrouwen en het verleggen van je grenzen."

Beste senior ondersteuner,

Als top-assistent heb je een boeiende en veeleisende baan. Je bent onmisbaar, je hebt een goed inzicht in het werkveld van je manager en je anticipeert op zijn/haar werk. De post-bachelor Management Assistant is een unieke bedrijfskundige opleiding waarmee jij je organisatie beter doorgrondt en diverse afdelingen met elkaar verbindt.

 

Veranker jouw groei met management-, bedrijfskundig- en persoonlijk inzicht

Door de interactieve lessen, concreet studiemateriaal, jouw leerdoelen, verdieping in actuele ontwikkelingen en het werken aan praktijkopdrachten pas je de nieuw verworven kennis, inzichten en vaardigheden direct toe.

 • Elke moduleopdracht is gericht op jouw praktijk
  Het zijn de bouwstenen die stapsgewijs bijdragen aan je eindopdracht. Elke docent geeft feedback waarbij inzicht in de bewezen theorie én de toepasbaarheid in jouw praktijk leidend zijn.

 • Persoonlijk advies en coaching
  Je voert, naast de inhoudelijke modules, drie individuele gesprekken met je opleidingscoach om jouw opleidingsdoelstellingen te realiseren. Waar nodig sturen jullie samen bij. Gedurende de opleiding krijg je advies hoe je jouw rol als management assistant effectiever en efficiënter maakt.
 • Concreet adviesrapport voor jouw manager en organisatie
  Van jou wordt verwacht dat je, waar mogelijk, relevante stukken en praktijkervaringen uit jouw organisatie inbrengt in de lessen. Je neemt een eindverslag en concreet advies mee terug jouw organisatie in.

 • Erkend diploma: onderstreep je ervaring

  Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het officiële diploma post-bachelor Management Assistant van Fontys Hogescholen. Daarnaast ga je naar huis met je eindopdracht waar jouw leerdoelen en praktijkopdrachten in opgenomen zijn. Het geeft jezelf en je organisatie een sterk fundament om nog verder door te groeien.

 

Is deze post-bachelor your next step?

Jij:

 • bent senior in je functie, ambitieus en klaar om grenzen te verleggen;
 • levert op tactisch niveau een bijdrage aan de organisatie en wilt hierin excelleren;
 • hebt een afgeronde hbo/bacheloropleiding en/of werkt minimaal 6-10 jaar op HBO denk- en werkniveau;
 • houdt per lesdag rekening met een extra dag aan voorbereiding en opdrachtverwerking.

Het maximaal aantal deelnemers is 16, om persoonlijke aandacht te waarborgen.
Leestip: Over de assistant die de directie naar een hoger niveau bracht

Meld je aan: gratis online voorlichtingsuur

Ben je benieuwd naar deze opleiding en wil je aanvullende informatie? Volg op 1 oktober 2024 de gratis digitale voorlichtingssessie over deze inspirerende post-bachelor Management Assistant. Tijdens deze sessie krijg je aanvullende informatie over de opleiding, waarbij ruim aandacht is voor inhoud, studiebelasting, vooropleidingseisen en financiën.

Schrijf je in voor de voorlichting of neem voor vragen contact op met Marjan Muller, via 040 - 2 974 947. Je ontvangt van ons uiterlijk een dag voor de voorlichting de ZOOM-link. We starten om 14.00 uur en de voorlichting duurt tot ongeveer 15.00 uur.

 

Persoonlijk opleidingsadvies

Wil jij weten of deze opleiding bij jou past? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Marjan via 040 - 2 974 947. Zij helpt je graag verder.

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor! Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen: in dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel.

 

Wat zeggen andere seniors die de opleiding gevolgd hebben?

Lees de persoonlijke blogs:

Of lees enkele recensies.

Studieprogramma post-bachelor Management Assistant

Na het volgen van onderstaande zes modules maak je een gigantische stap in jouw ontwikkeling én vergroot je jouw waarde voor je organisatie. De lestijden zijn van 9.30 – 17.00 uur, we verwelkomen je graag vanaf 9.00 uur. De dagen zijn inclusief lunch en tussendoortjes.

De post-bachelor Management Assistant wordt door drie docenten verzorgd:

img-Patricia Majoie

Patricia Majoie

Patricia Majoie is Hoofddocent van de opleiding. Zij is sterk in samenwerken, verbinden, doorzetten en pragmatisme. Haar expertise ligt op het gebied van HRM, ontwikkelen en veranderen. Patricia is coördinator, adviseur en docent bij Hogeschool Fontys HRM & Toegepaste Psychologie. In haar dagelijkse werk zoekt zij naar de win-win situatie in de samenwerking tussen de organisatie en (de) medewerker(s).

img-Leon Broere

Leon Broere

Leon Broere is bestuurs- en bedrijfskundige, adviseur en projectleider. Zijn vak is het begeleiden van veranderingsprocessen en organisatieontwikkeling. Leon is toezichthouder bij maatschappelijke organisaties, waarbij de inzet van Management Assistants een centrale rol speelt.

img-Jacqueline Crijns

Jacqueline Crijns

Jacqueline Crijns is gespecialiseerd in Arbeid- en Organisatiepsychologie. Zij werkte o.a. voor de politie, het Ministerie van Financiën, een gemeente, Hogeschool Avans en de Efteling. Jacqueline heeft ruime ervaring met advisering en training op het gebied van management en leiding geven, HRM, veranderkunde en cultuurverandering, teamontwikkeling, werving en selectie, performancemanagement, verzuimbegeleiding, mediation en adviesvaardigheden.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze post-bachelor vinden plaats bij La Vie Utrecht.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd
lesdag 1 17 januari 2024 09:30 - 16:30
coaching 24 januari 2024 -
lesdag 2 7 februari 2024 09:30 - 16:30
lesdag 3 6 maart 2024 09:30 - 16:30
coaching 13 maart 2024 -
lesdag 4 20 maart 2024 09:30 - 16:30
lesdag 5 24 april 2024 09:30 - 16:30
coaching 29 mei 2024 -
lesdag 6 12 juni 2024 09:30 - 16:30
Diploma-uitreiking 26 juni 2024 15:00 - 16:30

 

Jouw investering

De investering voor deze (p) HBO bedraagt € 6299,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving. Tijdens deze opleiding ontvang je het Handboek organisatie en management, een praktijkgerichte benadering.

Studiepunten voor het SMI Degree

Post-bachelor Management Assistant levert je 12 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze (p) HBO succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 12

Wat deelnemers zeggen over de voorganger: Management Assistant Master

De post-bachelor Management Assistant is de vernieuwde opvolger van de jaaropleiding Management Assistant Master: door de samenwerking met Fontys Hogescholen voegt deze opleiding nóg meer waarde toe aan jouw kennis en kunde. Omdat de opzet en inhoudelijke thema's vergelijkbaar zijn, willen we je deze recensies over de master graag meegeven als inspiratie voor de post-bachelor.

 

 • 'In de loop van de tijd ben ik mij bewust geworden van het feit dat ik meer in mij heb dan ik zelf voor mogelijk heb gehouden. Daarnaast vond ik het delen van ervaringen en informatie met mijn medecursisten heel waardevol. De diversiteit aan onderwerpen maakt dat ik nu heel anders naar onze organisatie kijk. Ik heb me de organisatie meer eigen gemaakt waardoor ik mijn manager in de toekomst nog beter kan ondersteunen. Ik heb een fantastisch jaar gehad!'
 • 'Ongelooflijk wat je in een jaar kunt leren, de inzichten die je krijgt in het bedrijf waar je werkt en wat voor resultaat dit oplevert voor jezelf en het bedrijf. Dat alles in een prima sfeer, met medestudenten van hetzelfde niveau uit totaal verschillende bedrijven. Interessant, leerzaam, verrijkt, verdiept. Goed voor je zelfvertrouwen en ontwikkeling. Een ervaring die ik niet had willen missen. De investering in uren is meer dan wordt aangegeven, maar is wat het je oplevert zeker waard.'
 • 'Wat een leuke gave opleiding en een leerzaam, heerlijk en hectisch jaar. De opdrachten lieten mij op een andere manier naar de organisatie kijken, door te sparren met de docent kwam de verdieping. Ik ben mij meer bewust van mijn eigen kwaliteiten, waardoor ik nog meer uit mijn werk haal. De dynamiek tussen mijn leidinggevende en mij is veranderd. Ik heb nu een adviserende rol en spar over diverse onderwerpen. De medecursisten waren geweldig, ik heb genoten van de groei die je bij elkaar ziet.'

 

 • 'Het volgen van de opleiding is pittig en de investering meer dan waard. Het is ongelooflijk wat er met je gebeurt. De groei die je doormaakt, niet alleen in het opdoen van kennis maar ook het vergroten van je zelfvertrouwen en het verleggen van je grenzen in je eigen kunnen. De zeer deskundige begeleiding inspireert, daagt uit en laat de groep discussiëren. Daar leer je zoveel van.'
 • 'Deze opleiding geeft inzicht in de vele aspecten waarmee een bestuurder te maken heeft. Ik kijk nu op een andere manier naar organisatieprocessen. Hierdoor kan ik krachtiger bijdragen aan verbeteringen of veranderingen. Ik heb tijdens de opleiding ook veel geleerd over mijzelf. Voor mij was het eindverslag de grootste uitdaging van de opleiding en ook hierbij heeft de docent laten zien dat zij het beste uit haar studenten weet te halen. Alle managementondersteuners die zichzelf willen uitdagen en op een hoger niveau willen bijdragen aan de organisatiedoelen kunnen hun hart ophalen in deze opleiding.'
 • 'Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik toch anders in het leven sta en grensoverschrijdend bezig ben in meerdere opzichten. Ik ben projectondersteuner en ben op één grote ontdekkingsreis. Het is allemaal heel veilig omdat ik altijd op mijn huidige functie kan terugvallen. Ik krijg de ene uitdaging na de andere op mijn bord en maak rapportages, etc. Het mooiste was dat er vandaag iemand zo blij met mijn acties was, dat hij voor sinterklaas of kerst ook 'zo iemand als ik' op zijn verlanglijst ging zetten. Dit ging puur aangaande mijn werkzaamheden! Dat klonk heel goed, haha!'

 

 • 'Prima opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en doorontwikkeling van het vak managementondersteuning!'
 • 'Complimenten voor de docent. Zij verstaat haar vakgebied goed, geeft goede en nuttige tips uit de praktijk. Daarbij straalt ze ook een dosis energie uit, spat er af. Ze is stimulerend, enthousiast maar ook kritisch. Fantastische vrouw!'
 • 'Volledig, interessant, een meerwaarde!'

 

 • 'De cursus is een verrijking van mijn kennis; hopelijk kan ik die ook toepassen in mijn dagelijkse werk.'
 • 'Pittig maar erg leerzaam! De docent wist elke keer een mooie brug te slaan tussen de theorie en praktijk. Dit was heel verhelderend.'
 • 'Echt een waardevolle aanvulling op mijn cv!'

 

 • 'Pittig, uitdagend, veelomvattend en continu lerend.'
 • 'Zeer nuttig en ik heb mijzelf weer beter leren kennen. Perfecte opleiding!'

e-Book: de assistant als strategisch sparringpartner

Download het gratis e-book voor management assistants

e-Book: de assistant als strategisch sparringpartner

Download het gratis e-book voor management assistants

 • 1
 • 2

Privacy policy

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
15 januari 2025
Prijs:
€ 6599,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9