Opleiding Senior Management Assistent

HBO-niveau SMI Diploma 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
11 april 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Versterk je zakelijke ondersteuning door persoonlijke groei

 • Groei als persoon, waardoor je ook in je werk beter in je kracht staat
 • Adviseer je manager voor betere besluitvorming
 • Communiceer effectiever en assertiever op een manier die jou past
 • Herken verschillende posities en belangen in je bedrijf om hier goed op te anticiperen
 • Durf zelf de regie te pakken, ook in lastige situaties
Aandacht voor de ontwikkeling van je vak

"Waardevolle opleiding voor de managementassistent. Beïnvloeden, ontwikkelen, kantoorpolitiek, het coachen van je manager en personal branding zijn alle 5 aspecten die je ervaring aanvullen."

Persoonlijke ontwikkeling & zakelijke groei

Maak die volgende stap
Je kent je vak goed en doet wat er gevraagd wordt, maar je bent klaar voor de volgende stap. Je wilt doorgroeien en je functioneren naar een hoger niveau brengen. Het is tijd om beter in je kracht te gaan staan.

Zelfmanagement: voor een sterke en positieve houding
Zelfmanagement is het vermogen om effectief te communiceren, doelgericht te handelen en verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen gedachten, emoties, gedragingen en beslissingen. Het gaat daarnaast over het ontwikkelen van een positieve houding, zelf de regie nemen en het vermogen om te leren van fouten en uitdagingen.

In je kracht staan
Na afloop ben je je bewust van jouw persoonlijke kracht en hoe dit in te zetten. Je beschikt over de vaardigheid om jezelf te organiseren, te motiveren en te sturen om persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Wanneer is deze opleiding iets voor jou?

> Je wilt aantonen dat je op HBO-niveau werkt en denkt
> Je wilt groeien in jouw persoonlijkheid
> Je wilt jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur
> Je wil met meer lef communiceren en jezelf profileren
> Je bent ambitieus en vindt dat het tijd is om een stap te maken

Extra persoonlijke coaching

Aan het begin van de opleiding plan je met Astrid Kies een afspraak voor online coaching in. Tijdens dit gesprek komt jouw gestelde leerdoel aan bod. Je bespreekt hoe ver je hiermee bent en wat je nog nodig hebt om het te bereiken. Online coaching is persoonlijk, effectief en efficiënt!

Eindverslag

Voordat de opleiding start, draag je eigen leerdoelen aan. Om jouw groei hierin vast te stellen, schrijf je een eindverslag aan de hand van een opdracht in jouw eigen praktijk. In dit verslag reflecteer je op de leerdoelen d.m.v. de STARR-methode en geef je aan hoe je jouw communicatie, de (kantoorpolitiek-)belangen en je kwaliteiten hebt ingezet. Je maakt je sterke punten duidelijk en geeft aan hoe je je ‘zwakke’ punten wilt verbeteren.

 

Persoonlijke aandacht van topdocent Astrid Kies

De opleiding wordt o.a. verzorgd door topdocent met jarenlange ervaring: Astrid Kies. Deze docente heeft al aan honderden management ondersteuners opleidingen verzorgd. Ze kent jouw vak als geen ander en wordt steevast beoordeeld met een 9 of hoger. 'Geweldige docent die op een natuurlijke manier de lesstof overbrengt.'. Lees het blog van Astrid: Hét leerdoel van assistants: adviseren met zelfvertrouwen

Waar richt jij je aandacht op?

Pak jouw twijfeltaal aan

Oordelen over een collega?

Goed om te weten: om je alle persoonlijke aandacht te geven, kunnen maximaal 16 assistants per editie deelnemen.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze management assistent, (directie)secretaresse en personal assistant met ruime werkervaring in het secretaressevak. Na al die jaren wil je aantonen dat je op HBO-niveau werkt en denkt, je wilt groeien in jouw persoonlijkheid en je wilt jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur.

De opleiding Senior Management Assistent is niets voor jou als je niet wilt leren hoe je met meer lef communiceert en jezelf profileert. Je blijft graag doen wat je doet en dat is ok.

Wil je overleggen of de opleiding interessant is voor jou? Twijfel je of het niveau aansluit bij jouw ervaring? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op 040 - 2 974 947. Marjan staat je graag te woord.

 

Inclusief diploma en studiepunten

 • Diploma
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Senior Management Assistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
 • 10 Studiepunten voor het gewilde SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

Programma van de opleiding Senior Management Assistent

Voordat de opleiding start, draag je eigen leerdoelen aan. Om jouw groei hierin vast te stellen, schrijf je een eindverslag aan de hand van een opdracht in jouw eigen praktijk.

Jouw docenten

img-Astrid Kies

Astrid Kies

Astrid is ervaren (team)coach en trainer. Met een inspirerende aanpak heeft zij al duizenden deelnemers geholpen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Astrid zorgt ervoor dat het inzicht in je eigen gedrag wordt vergroot en dat je zelf verantwoordelijkheid durft te nemen voor je succes.

Deelnemers over Astrid (zij wordt beoordeeld met een 9,6):

 • 'Warme open vrouw die prima over kan brengen wat ze bedoelt.'
 • 'Heel mooi persoon waar je veel van kan leren.'
 • 'Astrid geeft zeer duidelijke uitleg.'
 • 'Extra compliment voor Astrid, mede door haar was er een zeer veilige omgeving.'
 • 'Geweldige docent die op een natuurlijke manier de lesstof overbrengt.'
 • 'Zeer goede trainer en hechte open groep.'

img-Charlotte van Waalwijk van Doorn

Charlotte van Waalwijk van Doorn

Charlotte werkt vanaf 2007 als trainer en adviseur bij o.a. Coolblue, FNV en Robert Half. Zij is daarnaast NOBCO gecertificeerd levens- en loopbaan coach. Zij vindt het belangrijk dat een ieder tot zijn recht komt en alles bespreekbaar is. Met haar 'practice what you preach' instelling weet zij de training met echte voorbeelden en de nodige humor aan de praktijk te linken.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 11 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 25 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 16 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 6 juni 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 5 13 juni 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4299,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Senior Management Assistent levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over de opleiding Senior Management Assistent

 

 • 'Waardevolle opleiding voor de management assistant. Echte aandacht voor de ontwikkeling van je vak. Beinvloeden, ontwikkelen, kantoorpolitiek, het coachen van je manager en personal branding zijn alle 5 hoofdstukken die je ervaring aanvullen.'
 • 'Top opleiding voor het secretaresse vak. Zet je aan het denken aan hoe je je functie uitoefent en hoe dit te verbeteren. Wat wil ik, hoe wil ik het en vooral waar verbeter ik mijzelf en mijn manager? Deze opleiding zou nog completer zijn als er een dag bij kwam met manager.'
 • 'Bijzonder leerzame en interessante opleiding. De docenten zijn een kei in het aanzetten om over jezelf na te denken, wat kan ik en wat wil ik of wat juist niet. Fijn dat er tijd tussen de dagen zit zodat je ook concreet met de leerstof aan de slag kunt. Heel interactief in de lessen. Kortom, een aanrader!'
 • 'De docenten zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf haalt. Dat doen ze op een doortastende, inspirerende en veilige manier. Ik ben krachtiger geworden en pas nieuwe inzichten toe in mijn werk. Mijn manager merkt het verschil.'
 • 'Het heeft me een breder inzicht gegeven waardoor ik zelfverzekerder ben geworden. Daarnaast heeft de opleiding me een stap in de goede richting gegeven voor wat betreft mijn ambities.' - Mariska van Oudheusden - Management Assistente, Peinemann Mobilift Groep B.V.

 

 • 'Ik heb de opleiding als zeer inspirerend ervaren en ik ben zeker van plan de geleerde kwesties niet naast mij neer te leggen. Dus bij mijzelf erop te hameren dat ik het geleerde in praktijk breng! Ik vond beide dames op hun eigen manier les geven.'
 • 'Beide trainsters toonden professionaliteit en hebben mij veel geleerd over mijzelf en hoe ik op de werkvloer sta. Inspirerend, leerzaam, herkenbaar en met humor en aandacht voor persoonlijke zaken.'
 • 'Verfrissend/ opfrissend, maar vooral fijn en vertrouwd met een leuke groep en docente.'
 • Zeer leerzaam, intensief, een lach en een traan, bewustwording, persoonlijk aandacht van docentes, fijne groep, goede locatie.' - Brenda Witkamp - Management Assistente, ROC Midden Nederland

 


 

Wat is jouw belangrijkste inzicht na de eerste twee lesdagen?

 • 'Valkuilen en negatieve belevingen om kan zetten in iets positiefs.'
 • 'Je toon en houding geven al een duidelijke boodschap af.'
 • 'Meer open vragen stellen om daadwerkelijk boven te krijgen wat de problemen zijn.'
 • 'Inzicht in mijn eigen handelen.'
 • 'Open vragen stellen, goed luisteren en spiegelen.'
 • 'Het NIVEA-principe'
 • 'Niet voor een ander denken, 3 stoelen techniek, grenzen aangeven.'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
11 april 2024
Prijs:
€ 4299,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9